Geldlening aan bekende of familielid terugvorderen

Gepubliceerd op 23 augustus 2021 om 10:16

Invorderen geldovereenkomst

auteur: mw. Tracy Zola

 

Hoe kan ik mijn geld terugkrijgen van een onderhandse lening?

Het kan zijn dat u uw naaste zoals een vriend/vriendin, collega of wellicht uw ex-partner te hulp schiet met een geldbedrag waarbij jullie onderling schriftelijk of mondeling afspreken wanneer dit geldbedrag betaald moet worden. Is hier geen tussenkomst van een bank? Dan heeft u te maken met een onderhandse lening.

Het kan wel eens voorkomen dat de afspraken die er gemaakt zijn niet na worden gekomen of onduidelijk zijn. In dat geval kunt u het beste de geldlener contacteren en vragen om opheldering.

 

Krijgt u het idee of ziet u dat de geldlener het geldbedrag niet of niet geheel kan aflossen, dan kunt u een schriftelijke betalingsregeling treffen met de geldlener. Hierin kunt u afspreken hoeveel en op welke dagen de geldlener het geldbedrag in delen mag betalen.

Indien de geldlener hier niet mee akkoord gaat of niet volledige voldoet aan de betalingsregeling kan Reijnen Advocatuur, na een spreekuur of een vrijblijvende eerste afspraak om uw benodigdheden te bespreken, een officiële aanmaning voor u versturen.

Tijdens uw eerste afspraak zullen we de situatie bespreken en kijken wat er voorafgaand is gebeurd. Zorg zeker dat alle stukken zoals correspondentie, betalingsregelingen en aanmaningen schriftelijk of per mail worden verstuurd naar de geldlener zodat u altijd kunt bewijzen wat er is besproken.

Tevens wordt bij uw eerste afspraak uw kosten doorgenomen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Er wordt gekeken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand en wanneer dat niet zo is, wordt aan u een eerlijke schatting gegeven van de te maken uren. U kunt dan altijd kiezen voor een vaste prijsafspraak.

 

U kunt beter vroeg dan laat een afspraak maken ter oriëntatie, voorbereiding of conflictvermijding.

 

Regel het vandaag nog via deze pagina en uw afspraak zal binnen een week worden ingepland.