Advocaat kiezen bij rechtsbijstandsverzekering

Gepubliceerd op 24 februari 2022 om 08:56

Vrije advocaatkeuze

Mag ik een eigen advocaat kiezen als ik een rechtsbijstandverzekering heb?

Auteur: mw. Tracy Zola

 

Als rechtsbijstandsverzekerde krijgt u juridische hulp van de verzekeraar. In de meeste gevallen schakelt de verzekeraar een eigen advocaat in als uw conflict tot een juridische procedure lijdt. Wat veel mensen niet weten is dat u zelf ook een advocaat kunt kiezen. U kunt dus gewoon bij ons terecht wanneer voor uw geschil verzekerd bent.

 

Als uw zaak niet bij de kantonrechter voorkomt, bent u wel verplicht om u door een advocaat bij te laten staan. Let wel op dat zodra u een eigen advocaat kiest, dit duurder zal zijn voor de verzekeraar dan wanneer zij een eigen advocaat inschakelen. Hiervoor geldt een maximale vergoeding voor externe advocaten. Belangrijk is dat u vóórdat de advocaat werkzaamheden voor u verricht, toestemming heeft van uw verzekeraar. Wij zullen u hierbij helpen.

Wil u graag meer informatie, hulp nodig bij een conflict of een juridische procedure? Dan kunt u bij Reijnen Advocatuur een afspraak maken.

Tijdens uw eerste afspraak zullen we de situatie bespreken en kijken wat er voorafgaand is gebeurd.

Daarnaast wordt bij uw eerste afspraak uw kosten doorgenomen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Er wordt gekeken of u een rechtsbijstandsverzekering heeft, of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand en wanneer dat niet zo is, wordt aan u een eerlijke schatting gegeven van de te maken uren. U kunt dan altijd kiezen voor een vaste prijsafspraak.

 

Regel het vandaag nog en maak hier uw afspraak.